FOLK TENKER IKKE LENGERE

Man ser det vel kanskje ikke helt selv, med mindre du tenker over alle bevegelsene dine i løpet av hele dagen, hele året. Mest sannsynelig, så lever du ett ganske luksus- liv. Det jeg mener, er at du mest sannsynelig har mer enn du egentlig trenger. Ja, jeg er like lei av, akkurat som deg, å høre bestefar sitte og fortelle om at " i mine unge dager, da hadde ingen en mobiltelefon". For det er andre tider, i "hans tider" da fikk du ikke sparken fra jobb om du var 2 minutter for sent til arbeid. Det var ikke like viktig, som det er nå, med å rekke ting. 

Folk kjente hverandre, og snakket sammen. Bussjåførene var ikke like stresset over å være på riktig holdeplass, til riktig tid. Hvis du skulle møte noen, så kunne du komme på døren. Nå blir du sett på som gal, om du lever ett liv uten mobil. Du blir sett ned på om du ikke har facebook. 

Det nærmer seg 2018. Og i dag er det "helt normalt" å ha ett klesskap fullt av klær, en pc, mobiltelefon, 3 par hodetelefoner, sigaretter/snus, gå til frisøren, drikke brus/saft, og det å dra på ferie. Listen er lang. Idag, I Norge, så må du iallefall ha en mobil du kan ringe med, og som har klokke. Og du skal helst ha en som du kan gå på internett med, og ta bilder. Det er sånn systemet fungerer nå. Men, du trenger faktisk ikke 7 forskjellige bukser. Du kan fint klare deg med 2. Du kan klare deg med en pute, en pc. Og du trenger faktisk ikke å ha en flatskjerm TV. Du trenger heller ikke tobakk for å leve idag, eller mat fra Burger king og peppes. 

Tenk på alle de pengene du kunne spart, på å bare bo på ett sted som var akkuratt passe for deg og din familie. Det å ikke ha mer enn du trenger. Jeg driter i om du føler det er for lite, om du savner og se på the big bang theory på en 55" skjerm. Det er faktisk folk som sulter, som ikke har noe sted å bo. Folk som blir slått ihjel, kastet ut på gaten, selv i Norge. På grunn av dette dumme systemet vi lever i, så må du ha penger for å leve, for å ikke fryse. Men, det er det eneste systemet vi har. Kanskje mye blir endret 1000 år etter at vi har kontakt med "aliens". Kanskje de lever mye bedre og faktisk tar vare på hverandre. 

Tenk på alle de pengene du kunne spart, tenk om folk ikke var så egoistiske og selvopptatte? Hvis jeg hadde selv hatt en konto med 100.000 norske kroner på her og nå. Da hadde jeg tatt meg en tur til et annent land, for å hjelpe det jeg kan. Og jeg hadde tatt med en god venn som står for det samme som meg. En som ikke trenger 20 forskjellige gensere, 10 par bukser, flatskjerm Tv, sminke eller mat fra BK. En som fint hadde klart seg med akkurat det han/hun trengte for å leve og være frisk. Jeg hadde prøvd å hjelpe "helt vanlige folk" med å ha nok mat til hele familien. 

Jeg ville ikke bare gitt pengene til en organisasjon. Du ser ikke hva pengene går til, og noe av det går til å holde driftkostnadene oppe. Jeg sier ikke at du ikke skal gi penger til en veldedighetsorganisasjon, jeg blir glad om du gjør det isteden for å gå å kjøpe en til bukse du egentlig ikke trenger. Jeg har utrolig lyst til å dra til ett annent land, å hjelpe til. Se hvordan de lever, hvordan de tar vare på hverandre. Mens her i norge så sitter alle på hver sin benk, og er du for nærme, eller begynner og snakke med en fremmed, da er du med en gang "helt gal". 

Begynn å kjøp en billigere tannkrem, jeg blåser i om du ikke liker den, men tror du andre liker å sulte ihjel? tenk om vi faktisk tok vare på hverandre? En firstprice tannkrem koster vel rundt 9kr. Mens om du kjøper Solidox må du vel opp i 25-30 kr. En boks med tomatbønner kan du få for 8-9kr. En ny olabukse, la oss si den koster 350 kr. Tenk hvor mange bokser med tomatbønner du kunne kjøpt av det? Tenk hvor mange ekstra dager en person kan leve for de tomatbønnene. 

Det handler om å ta vare på hverandre. 

Service to others is the rent you pay for your room here on earth. 

- Muhammed Ali

3 kommentarer

eiheks

12.11.2017 kl.12:29

Tankevekkende innlegg. Vi bør, som du sier, være flinkere til å ta var på hverandre. Også som samfunn.

Asbjørn Sørensen

12.11.2017 kl.15:19

Bra innlegg:-)

frokenanonym1

14.11.2017 kl.20:33

Words!

Skriv en ny kommentar

littutenfor

littutenfor

19, Oslo

Jeg er en av dere. Hva mer trenger du å vite? Jeg er ingen god skriver. Ingen rosablogger. Må bare ha ut noe av det som jeg går å tenker på hver eneste dag. Er ikke som sophieelise og trenger masse oppmerksomhet for å føle meg bra. Handler bare om at jeg må få det jeg tenker på ut av hodet mitt. Er ikke like viktig at noen sitter og leser det, eller kommenterer. Jeg må bare få det ut.

Kategorier

Arkiv

hits